Trening to nie wszystko…

Panierowany kotlet z tłustym sosem, a do tego zupa pomidorowa na tłustym wywarze zakrapiana śmietaną to prosta droga do zawału.

Tego typu żywność jest bogata w tłuszcze zwierzęce podnoszące poziom cholesterolu, zwłaszcza złego cholesterolu, który jest jednym z bezpośrednich czynników chorób układu krążenia. To właśnie te choroby powodują, że tak wielu kierowcom ciężarówek zdarzają się zawały serca. Aby uniknąć zagrożenia, wystarczy wiedzieć, co i jak przygotować, aby przetrwało parę dni w samochodowej lodówce i dalej było smaczne. Należy jeść jak najmniej rzeczy przetworzonych, czyli proste składniki, takie jak: ziemniaki, żółty ser, chleb oraz dużo warzyw i owoców, a także pić dużo wody.

Wróć
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej...